Zespół Szkół Zakonu Pijarów w Katowicach

  

Menu - bezglutenowe

 

Menu bezglutenowe SZKOŁA       PONIEDZIAŁEK 16.03.2020                                   

ZUPA: - Kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietanką ryżową
ALERGENY: seler

II DANIE: - Risotto po chińsku z kurczakiem (ryż, pieczone mięsko z udźca kurczaka, mix warzyw) + kompot 
ALERGENY:   

PODWIECZOREK:  - Babeczka bezglutenowa z owocami, własnego wypieku      
ALERGENY:

WTOREK 17.03.2020                                   

ZUPA: - Krem z zielonego groszku z grzankami bezglutenowymi, zabielany śmietanką ryżową               
ALERGENY: seler

II DANIE: - Soczysty filet z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych (bezglutenowych) + ziemniaczki puree + biała kapusta zasmażana (bezglutenowa) + kompot
ALERGENY: jaja   

PODWIECZOREK:  - Deser sojowy waniliowy
ALERGENY:

ŚRODA 18.03.2020                                   

ZUPA: - Lekka grochowa z wkładką mięsną         
ALERGENY: seler

II DANIE: - Kopytka bezglutenowe z musem malinowym + kompot
ALERGENY:

 PODWIECZOREK: - Pizzerinka bezglutenowa z szynką, kolorową papryką i tofu        
ALERGENY:

CZWARTEK 19.03.2020                                   

ZUPA: - Ogórkowa z ziemniakami      
ALERGENY: seler

II DANIE: - Danie włoskie - pieczony udziec indyczy w sosie śmietanowo pomidorowym (sos na bazie śmietanki ryżowej) + makaron bezglutenowy  + surówka z tartej marchewki z jabłkiem + kompot 
ALERGENY: 

PODWIECZOREK: - Banan        
ALERGENY:

PIĄTEK 20.03.2020                                   

ZUPA: - Pomidorowa z ryżem, zabielana śmietanką ryżową
ALERGENY: seler

II DANIE: - Paluszki z fileta Miruny w chrupiącej panierce bezglutenowej + ziemniaczki gniecione + surówka z kapusty białej i pekińskiej z ogórkiem konserwowym i majonezem + kompot
ALERGENY: jaja, ryba, gorczyca

PODWIECZOREK: - Deser sojowy czekoladowy       
ALERGENY:

Copyright © Zespół Szkół Zakonu Pijarów Matki Bożej Królowej Szkół Pobożnych w Katowicach