Zespół Szkół Zakonu Pijarów w Katowicach

  

Menu MEGA SMAK - z zastosowaniem mleka roślinnego

 

Menu standard SZKOŁA z zastosowaniem mleka roślinnego   PONIEDZIAŁEK 17.02.2020                                   

ZUPA: - Lekki krupnik na białej kaszy gryczanej
ALERGENY: seler

II DANIE: - Spaghetti bolońskie z mieloną wieprzowiną, warzywami, kukurydzą + kompot 
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK:  - Pomarańcza hiszpańska    
ALERGENY:

WTOREK 18.02.2020

ZUPA: - Krem z zielonego groszku z grzankami              
ALERGENY: seler, gluten  

II DANIE: - Schabowczak w klasycznej złotej panierce + ziemniaczki puree + biała kapusta zasmażana + kompot 
ALERGENY: gluten,  jaja   

PODWIECZOREK:  - Deser sojowy czekoladowy
ALERGENY:

ŚRODA 19.02.2020

ZUPA: - Lekka grochowa z wkładką mięsną         
ALERGENY: seler

II DANIE: - Kluski na parze (buchty) z musem malinowym + kompot
ALERGENY: gluten

 PODWIECZOREK: - Banan     
ALERGENY:

CZWARTEK 20.02.2020

ZUPA: - Ogórkowa z ziemniakami      
ALERGENY: seler

II DANIE: - Danie włoskie - pieczony udziec indyczy w sosie śmietanowo pomidorowym (sos na bazie śmietanki ryżowej) + ryż paraboliczny + surówka z tartych buraczków + kompot 
ALERGENY: 

PODWIECZOREK: - Pączuś z nadzieniem różanym ręcznie robiony J       
ALERGENY: gluten

PIĄTEK 21.02.2020

ZUPA: - Pomidorowa z ryżem, zabielana śmietanką ryżową  
ALERGENY: seler

II DANIE: - Paluszki z fileta Morszczuka w chrupiącej panierce (połów: Ocean Spokojny, łowisko FAO 87) + ziemniaczki puree + surówka z kapusty białej i pekińskiej z papryką konserwową i majonezem + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, ryba, gorczyca

PODWIECZOREK: - Deser sojowy waniliowy       
ALERGENY:

Copyright © Zespół Szkół Zakonu Pijarów Matki Bożej Królowej Szkół Pobożnych w Katowicach