Zespół Szkół Zakonu Pijarów w Katowicach

  

Menu - z zastosowaniem mleka roślinnego

 

Menu z zastosowaniem mleka roślinnego SZKOŁA  PONIEDZIAŁEK 16.03.2020                                   

ZUPA: - Kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietanką ryżową
ALERGENY: seler

II DANIE: - Risotto po chińsku z kurczakiem (ryż, pieczone mięsko z udźca kurczaka, mix warzyw) + kompot 
ALERGENY:   

PODWIECZOREK:  - Koperta drożdżowa z jagodami, ręcznie robiona     
ALERGENY: gluten

WTOREK 17.03.2020                                   

ZUPA: - Krem z zielonego groszku z grzankami, zabielany śmietanką ryżową               
ALERGENY: seler, gluten

II DANIE: - Soczysty filet z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych + ziemniaczki puree + biała kapusta zasmażana + kompot
ALERGENY: gluten, jaja   

PODWIECZOREK:  - Deser sojowy waniliowy
ALERGENY:

ŚRODA 18.03.2020                                   

ZUPA: - Lekka grochowa z wkładką mięsną         
ALERGENY: seler

II DANIE: - Kluski na parze (buchty) z musem malinowym + kompot
ALERGENY: gluten

 PODWIECZOREK: - Pizzerinka z szynką, kolorową papryką i tofu        
ALERGENY: gluten

CZWARTEK 19.03.2020                                   

ZUPA: - Ogórkowa z ziemniakami      
ALERGENY: seler

II DANIE: - Danie włoskie - pieczony udziec indyczy w sosie śmietanowo pomidorowym (sos na bazie śmietanki ryżowej) + makaron kokardki, kolorowy  + surówka z tartej marchewki z jabłkiem + kompot 
ALERGENY:  gluten

PODWIECZOREK: - Banan        
ALERGENY:

PIĄTEK 20.03.2020                                   

ZUPA: - Pomidorowa z ryżem, zabielana śmietanką ryżową
ALERGENY: seler

II DANIE: - Paluszki z fileta Morszczuka w chrupiącej panierce (połów: Ocean Spokojny, łowisko FAO 87) + ziemniaczki gniecione + surówka z kapusty białej i pekińskiej z ogórkiem konserwowym i majonezem + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, ryba, gorczyca

PODWIECZOREK: - Deser sojowy czekoladowy       
ALERGENY:

Copyright © Zespół Szkół Zakonu Pijarów Matki Bożej Królowej Szkół Pobożnych w Katowicach