Zespół Szkół Zakonu Pijarów w Katowicach

  

Menu - z zastosowaniem mleka roślinnego

 

Menu z zastosowaniem mleka roślinnego SZKOŁA PONIEDZIAŁEK 23.03.2020                                     

ZUPA: - Jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietanką ryżową
ALERGENY: seler

II DANIE: - Klasyczny gulasz wieprzowy + kasza jęczmienna perłowa + sałatka szwedzka z ogórków kiszonych i konserwowych z majonezem + kompot 
ALERGENY: gluten, gorczyca

PODWIECZOREK: - Drożdżówka z prażonym jabłkiem, ręcznie robiona  
ALERGENY: gluten

WTOREK 24.03.2020                                     

 ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi gwiazdkami, zabielana śmietanką ryżową  
ALERGENY: seler, gluten  

II DANIE: - Schabowczak w klasycznej panierce + ziemniaczki puree + modra kapusta zasmażana z boczkiem + kompot 
ALERGENY: gluten, jaja

PODWIECZOREK:  - Deser sojowy waniliowy   
ALERGENY:

ŚRODA 25.03.2020                                     

ZUPA: - Krem cebulowy z grzankami
ALERGENY: seler, gluten  

II DANIE: - Pałeczki z kurczaka pieczone + ziemniaczki puree + surówka z białej kapusty z koperkiem + kompot 
ALERGENY: 

PODWIECZOREK: - Budyń czekoladowy na mleku sojowym     
ALERGENY:

CZWARTEK 26.03.2020                                     

ZUPA: - Delikatny żurek zabielany śmietanką ryżową z białą kiełbaską i ziemniakami
ALERGENY: seler

II DANIE: - Ryż z jabłuszkiem prażonym i cynamonem + kompot
ALERGENY:    

PODWIECZOREK:  - Deser sojowy czekoladowy  
ALERGENY:

PIĄTEK 27.03.2020                                     

ZUPA: - Rosół z kaczuszki francuskiej z makaronowymi literkami
ALERGENY: seler, gluten

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce PANKO + ziemniaczki puree + surówka z kapusty białej i pekińskiej z rzodkiewką + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, ryba

PODWIECZOREK: - Nektarynka
ALERGENY:

Copyright © Zespół Szkół Zakonu Pijarów Matki Bożej Królowej Szkół Pobożnych w Katowicach