Menu - bezglutenowe

 

Menu bezglutenowe SZKOŁA   PONIEDZIAŁEK 09.03.2020                                    

ZUPA: - Barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany śmietanką ryżową  
ALERGENY: seler

II DANIE: - Soczysta wieprzowina w sosie słodko kwaśnym z warzywami, ananasem i makaronowymi świderkami bezglutenowymi + kompot 
ALERGENY:

PODWIECZOREK:  - Babeczki bezglutenowe z owocami, własnego wypieku    
ALERGENY:

WTOREK 10.03.2020                                    

ZUPA: - Krem ziemniaczany z bekonem i grzankami bezglutenowymi  
ALERGENY: seler

II DANIE: - Pyzy bezglutenowe z jagodami + surówka z tartej marchewki + kompot 
ALERGENY:

PODWIECZOREK:  - Kiwi
ALERGENY:

ŚRODA 11.03.2020                                    

ZUPA: - Szpinakowa z ziemniakami, zabielana śmietanką ryżową
ALERGENY: seler

II DANIE: - Filet z kurczaka w złotej panierce bezglutenowej + ryż paraboliczny + buraczki na gorąco + kompot 
ALERGENY: jaja     

PODWIECZOREK: - Deser sojowy waniliowy
ALERGENY:

CZWARTEK 12.03.2020                                    

ZUPA: - Rosół z polskiej gęsi z makaronem bezglutenowym          
ALERGENY: seler

II DANIE: - Roladki drobiowe w sosie śmietanowo brokułowym (na bazie śmietanki ryżowej) + ziemniaczki puree + sałatka szwedzka + kompot

ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Galaretka
ALERGENY:

PIĄTEK 13.03.2020                                    

ZUPA: - Pomidorowa z ryżem, zabielana śmietanką ryżową  
ALERGENY: seler

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce bezglutenowej + ziemniaczki puree + warzywa na parze (marchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa) + kompot
ALERGENY: jaja, ryba

PODWIECZOREK: - Deser sojowy czekoladowy      
ALERGENY: