Zespół Szkół Zakonu Pijarów w Katowicach

  

Menu - z zastosowaniem mleka roślinnego

 

Menu z zastosowaniem mleka roślinnego SZKOŁA   PONIEDZIAŁEK 09.03.2020                                    

ZUPA: - Barszcz ukraiński z ziemniakami, zabielany śmietanką ryżową  
ALERGENY: seler

II DANIE: - Soczysta wieprzowina w sosie słodko kwaśnym z warzywami, ananasem i makaronowymi świderkami + kompot 
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK:  - Croissant z nadzieniem wiśniowym, ręcznie robiony   
ALERGENY: gluten

WTOREK 10.03.2020                                    

ZUPA: - Krem ziemniaczany z bekonem i grzankami
ALERGENY: seler, gluten

II DANIE: - Pierogi z jagodami + surówka z tartej marchewki + kompot 
ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK:  - Kiwi
ALERGENY:

ŚRODA 11.03.2020                                    

ZUPA: - Szpinakowa z ziemniakami, zabielana śmietanką ryżową
ALERGENY: seler

II DANIE: - Filet z kurczaka w złotej panierce + ryż paraboliczny + buraczki na gorąco + kompot 
ALERGENY: gluten, jaja     

PODWIECZOREK: - Deser sojowy waniliowy
ALERGENY:

CZWARTEK 12.03.2020                                    

ZUPA: - Rosół z polskiej gęsi z makaronem ryżowym          
ALERGENY: seler, gluten  

II DANIE: - Roladki drobiowe w sosie śmietanowo brokułowym (na bazie śmietanki ryżowej) + ziemniaczki puree + sałatka szwedzka + kompot

ALERGENY:

PODWIECZOREK: - Galaretka
ALERGENY:

PIĄTEK 13.03.2020                                    

ZUPA: - Pomidorowa z ryżem, zabielana śmietanką ryżową  
ALERGENY: seler

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce PANKO + ziemniaczki puree + warzywa na parze (marchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa) + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, ryba

PODWIECZOREK: - Deser sojowy czekoladowy      
ALERGENY:

Copyright © Zespół Szkół Zakonu Pijarów Matki Bożej Królowej Szkół Pobożnych w Katowicach