Zespół Szkół Zakonu Pijarów w Katowicach

  

Menu MEGA SMAK - z zastosowaniem mleka roślinnego

 

Menu standard SZKOŁA z zastosowaniem mleka roślinnego  PONIEDZIAŁEK 24.02.2020                                     

ZUPA: - Kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietanką ryżową  
ALERGENY: seler

II DANIE: - Klasyczny gulasz wieprzowy + kasza jęczmienna perłowa + sałatka z ogórków kiszonych i konserwowych z majonezem + kompot 
ALERGENY: gluten, gorczyca

PODWIECZOREK: - Mandarynki klementynki
ALERGENY:

WTOREK 25.02.2020

 ZUPA: - Z czerwonej soczewicy z pomidorami   
ALERGENY: seler

II DANIE: - Filet z kurczaka w cieście + żółty ryż paraboliczny + marchewka z groszkiem na ciepło + kompot 
ALERGENY: gluten, jaja  

PODWIECZOREK:  - Deser sojowy czekoladowy   
ALERGENY:

ŚRODA 26.02.2020

ZUPA: - Lekki kapuśniaczek ze słodkiej białej kapusty z ziemniakami
ALERGENY: seler

II DANIE: - Makaronowe świderki z musem porzeczkowym + kompot 

ALERGENY: gluten

PODWIECZOREK: - Galaretka owocowa   
ALERGENY:

CZWARTEK 27.02.2020

ZUPA: - Krem pieczarkowy z grzankami, zabielany śmietanką ryżową  
ALERGENY: seler, gluten  

II DANIE: - Gołąbki bez zawijania z mieloną wieprzowiną, ryżem i siekaną kapustą pekińską w sosie pomidorowym + ziemniaczki puree + kompot
ALERGENY:     

PODWIECZOREK:  - Serek homogenizowany, waniliowy
ALERGENY:

PIĄTEK 28.02.2020

ZUPA: - Pomidorowa z makaronowymi literkami, zabielana śmietanką ryżową 
ALERGENY: seler, gluten

II DANIE: - Filet z Miruny w chrupiącej panierce PANKO + ziemniaczki puree + surówka z kapusty białej i pekińskiej z rzodkiewką, koperkiem i jogurtem naturalnym + kompot
ALERGENY: gluten, jaja, ryba

PODWIECZOREK: - Banan
ALERGENY:

Copyright © Zespół Szkół Zakonu Pijarów Matki Bożej Królowej Szkół Pobożnych w Katowicach